AYSUN SEVİM - 3/B SINIF ÖĞRETMENİ

AYSUN SEVİM - 3/B SINIF ÖĞRETMENİ

        1971 İstanbul doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra 1988 yılında T.Ü Edirne Eğitim Yüksekokulu Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü  (2 Yıllık) kazandım.1990 yılında okulun eğitim süresinin 4 yıla çıkması nedeniyle 2 yıl daha devam ederek yan alan matematik bölümünden 1992 yılında sınıf öğretmeni olarak mezun oldum.

            Aynı yıl İstanbul Dr. Refik Saydam İ.Ö.O ücretli olarak matematik derslerine girdim.1994 yılında İlk atamamın İstanbul G.O. Paşa Arman Polat İ.Ö.O yapılmasıyla Öğretmenlik mesleğine resmi olarak başlamış oldum.1995-İstanbul Bağcılar Peyami Safa İ.Ö.O

1996–2002- Kırklareli Üsküp Mustafa Kemalpaşa İ.Ö.O

2002–2007-Kırklareli Merkez Karahıdır İ.Ö.O

2007 -2012 Kırklareli Merkez Ahmet Mithat İ.Ö.O.

2012-2013 Kocahıdır İlkokulu görevlendirme

2013-2014 yılı itibariyle Mustafa Dalcalı İlkokulunda görev yapmaktayım.  

       ÇALIŞMALARIM

 

2007 yılından bu yana , 2 yılda bir seçimle belirlenen ,İl İzci Kurulu Başkanlığı görevimi, 2 dönemdir yürüttüm. Bu görevim dolayısıyla Mart 2008 yılında Mersin İlinde düzenlenen 6.İzci Genel Kurulunda Baş İzci ve Program Eğitim Komisyonu seçimlerine İlim adına katıldım. Yine Mart 2009 yılında Bakanlığımızın Mersin İlinde düzenlediği çalışmalara ilim adına katılarak Kamp Talimatnamesi ve Bayrak Töreni-İzci Yemin Töreni Yönergelerinin yazımında aktif görev aldım. Marmara Bölge toplantılarına ilimi temsilen katıldım.

Temiz Okul Projesi kapsamında 2007 yılında çalıştığım Karahıdır İ.Ö.Okulunun “Beyaz Bayrak”

ile ödüllendirilmesi sürecinde yer aldım.

            2008–2009 öğretim yılında TKY uygulamalarının üç yıllık sonucu olarak hazırlanan kurumsal başvuru sürecinde koordinatör olarak ve hazırlanan kitabın yazımında- iki kişiden biri olarak- görev aldım.

Hazırlanan kitaplar  Kırklareli Toplam Kalite Ödülüne(Kurumsal Alanda) 2008-2009-2010-2011 yıllarında layık bulunarak ilimizi temsilen bakanlığımıza gönderilmiştir.(4 kitap)

            AB projeleri ile ilgili;  okulum adına Comenıus Asistanlığı başvurusu yaptım.

            Okulumdaki İzcilik faaliyetlerini yürütmekteyim. AB Gençlik projeleri kapsamında ‘’Yeşile Bir Şans’’ projesi ortağı olarak Kıyıköy-Kastro da düzenlenen kampta izci öğrencilerimle aktif görev aldım.(Kırklareli-İst.-Tekirdağ-2010)İzci öğrencilerimle her yıl mahalli kamplara katıldım. Kamp Müdürlüğü yaptım. AB  Programı ile gerçekleşen Dereköy Doğa Eğitim Merkezi eğitimlerine öğrencilerimle katılma ve kamp yapma fırsatı buldum.

            Oryantring eğitimi verdiğim öğrencilerimle Lüleburgaz’da düzenlenen 23 Nisan Sakızköy Korusu yarışmalarına öğrencilerimle katılıp ,hakem olarak görev aldım.

            İzci öğrencilerimle ve sınıf öğrencilerimle kimi zaman bir arada kimi zaman ayrı olarak; izci yemin töreni, sene sonu gösterisi ve tiyatro çalışmaları yaptım. Çalışmalarımızı 3 kez Okul Salonu,2 kez Halk Eğitim Merkezi, 4 kez de Kültür Merkezi Solonun da sergiledik. Farklı yıllarda ;2 müzikli tiyatroyu 6 farklı grup öğrenci ile kostüm ve sunta üzerine yağlı boya şeklinde dekorlarla sayısız sergileme fırsatı buldum.(Dekorlar çalıştığım okullara bırakılmıştır.)Öğrencilerimle davul ve kaşık ritm grupları ile ayrıca fülüt ve melodika ile koro çalışmaları yaptım.Kırklareli yöresi ve Kafkas Halk Dansları ile çalıştığım gruplarla ekip çıkardım.Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile okuttuğum sınıflarda ;Mangala (Osmanlı dönemi geleneksel strateji ve zeka oyunu)ve Geleneksel Sokak Oyunları konularında bu konunun uzmanlarından yardım alarak uygulamalar yaptım.

            Sadece öğrencilerin değil velilerin de eğitiminden yana bir öğretmen olarak;2008-2009 öğretim yılında 18 öğrencimin velisinin Unesco’ nun katkılarıyla desteklenen, 7-19 Yaş Veli Eğitimi almaları için Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile işbirliği yaptım. Görevlendirilen Çocuk Gelişim Uzmanı ile 8 hafta süren bir eğitim programının uygulanması ve velilerimin süreç sonunda MEM Sertifikası sahibi olmaları ile ilgili çalışmaları yürüttüm. Bu çalışma artık ilimde Ram destekli ve rehber öğretmenler ile okullarda yapılmaktadır.

            Çalıştığım  Okulardaki Stratejik Planlama (2008-2012) çalışmalarını yürüttüm. TKY okul temsilciliği yaptım.Proje yazımı ile ilgili seminer ve kurslara katıldım.

            2015-2016 eğ.-öğ.yılında okulum adına KA1 başvurusunda aktif olarak çalıştım.

 

            Yaptığım çalışmalar ile ilgili olarak;

·         Bakanlığımız tarafından Aylıkla Ödüllendirme

·         MEM tarafından 5 kez Teşekkür

·         Çalıştığım okul müdürlerince 4 kez Teşekkür

·         Kırklareli Belediyesince 2 kez şilt ile onurlandırıldım.

 

 

 

Yaptığım çalışmalar nedeniyle ; ilim tarafından önerilen üç kişiden biri olarak ,Ankara da Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı incelemeler ve elemeler sonucu  Kırklareli‘ni temsilen seçilerek, 24 Kasım 2014 ‘’Yılın Fark Yaratan Öğretmeni’’olarak  yapılan etkinlik ve törenlere katıldım.

                                                                                        

24 Kasım 2006 yılından bu yana Uzman Öğretmen olarak görev yapmaktayım.